Spring til hovedindhold
 

Miljøzoner: Mere end 57.000 dieselbiler bliver ramt - Er din en af dem?

Søndag d. 1. oktober træder nye skærpede miljøzoneregler i kraft, og det kan have betydning for dig, hvis du ejer en dieselbil.

Ejer du en dieselbil? Så kan det fra på søndag være slut med at køre i miljøzonerne i de fem store byer – København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg. Fra d. 1. oktober er det nemlig ikke kun de tunge køretøjer – lastbiler, busser og varebiler, der skal forholde sig til de etablerede miljøzoner. Nu er turen også kommet til de ældre, dieseldrevne personbiler, og det er en god ting, siger Mads Rørvig, Administrerende Direktør for De Danske Bilimportører:

Miljøzoner er et effektivt skub i retning mod en grønnere bilpark, ligesom det formindsker luftforureningen i byerne. Samtidig er det vigtigt, at der skabes gennemsigtighed omkring miljøzonerne, så bilejere ikke pludselig får en ubehagelig overraskelse.”

Og netop gennemsigtighed er baggrunden for, at De Danske Bilimportører og IT-virksomheden DBI IT allerede i forbindelse med det oprindelige lovforslag, lancerede opslagsværket, AltOmBilen.dk, der gør det enkelt for bilejerne at undersøge, om netop deres bil, eller måske den de overvejer at anskaffe sig, lever op til de til enhver tid gældende miljøzoneregler.

”De nye regler får en meget direkte konsekvens for rigtig mange bilejere. Derfor synes vi, at det giver mening at bruge vores viden om den danske bilpark til at stille et værktøj til rådighed, der kan skabe mere gennemsigtighed og klæde bilisterne på til at træffe de rigtige beslutninger” siger Peter Andersen, Kommerciel Direktør for DBI IT.

Må din bil køre i miljøzonerne?

For at din dieselbil må færdes i miljøzonerne, kræver det, at den som minimum bærer Euronorm 5 eller at den har monteret et partikelfilter. Kører man ind i en miljøzone med en bil, der ikke opfylder kravene, koster det bilejeren 1.500 kr. Hver gang.

Er du i tvivl om din bil lever op til reglerne, så slå den op på AltOmBilen.dk. Værktøjet er gratis for alle.

De Danske Bilimportører

Mads Rørvig
Adm. direktør

+45 30 16 10 04
mr@bilimp.dk

DBI IT A/S

Peter Andersen
Kommerciel Direktør

+45 72 62 57 95
pa@dbi-it.dk